fbpx

De verwachtingen van WordPress 4.0

De verwachtingen van WordPress 4.0

De allernieuwste update van het ongelooflijk populaire CMS. Wij hebben er alvast mee gespeeld en delen de bevindingen.

Natuurlijk gaat een nieuwe versie van de CMS-favoriet niet ongemerkt voorbij. Het is voorpagina nieuws dat het populairste webpubliceerplatform een volledig nieuw getal voor de komma telt, en daar horen verwachtingen bij.

Een eerste blik leert ons dat de lancering meer lijkt op een goedgevulde update, dan een revolutie in WordPress-land. Versie x.8 wordt opgevolgd door x.9 en daarmee rijst ook ons verwachtingspatroon de pan uit. Al die mooie features die we kunnen verwachten! Maar 4.0 voelt meer als update 3.8 en 3.9, maar dan nog net wat minder spannend.

Iedere WordPress-gebruiker ziet graag andere nieuwe dingen in het CMS. Sommigen zijn misschien hartstikke gelukkig, terwijl anderen teleurgesteld zijn en weer een groep het eigenlijk geen bal interesseert. Wij verwachten inderdaad meer, maar wat kun je nog toevoegen aan zo’n uitgebreid CMS dat eigenlijk alles al in huis heeft? Er is altijd ruimte voor kleine upgrades en dat is dan ook hoe WordPress de komst van 4.0 heeft aangekondigd. Wat krijgen gebruikers nu eigenlijk voor nieuws in de laaste update

Er zijn een paar dingen die onze aandacht grijpen. Als je media invoegt via de visuele editor, zie je nu previews van de media. Even in het kort; gebruikers kunnen elementen zoals video simpelweg in de WYSIWYG-editor toevoegen door de url van het materiaal te kopiëren en plakken. Niet echt breaking news, maar wel heel handig, zeker voor de mensen die liever niet met de teksteditor werker. We moeten onthouden dat WordPress niet enkel voor ervaren webdesigners en -developers is.

Het design van de mediabibliotheek is veranderd naar een gridlay-out. Op deze manier kun je dus sneller zien welke afbeelding, video of audiobestand je nodig hebt. Misschien de grooste en wellicht leukste toevoeging is de Customizer. Het is een nieuw theme-aanpassingsmenu waarmee je aan de voorkant van je design heel makkelijk je ontwerp naar je hand zet. Voor meer informatie hierover ga je naar wdmag.nl/wp4cust.

WordPress is lekker makkelijk te updaten via een simpele klik op de knop. Het CMS geeft ook gewoon zelf aan wanneer er een nieuwe versie staat te wachten, super handig! Ondanks het feit dat we de updates wat summier vinden, klikken we wel lekker op die update-knop. Jij toch ook? Mocht je niet uitkomen met het updaten van je wordpress, of twijfel je zelfs aan de veiligheid van je wordpress installatie? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.

ja, ik wil graag meer informatie!