fbpx

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) – Topposities in Google!

zoekmachine optimalisatie

Maak je website optimaal vindbaar!

Met zoekmachine optimalisatie maak je jouw website beter vindbaar in Google. Zoekmachine optimalisatie wordt vaak afgekort tot SEO, wat staat voor Search Engine Optimization.

Als je website beter vindbaar is, krijg je ook meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten. Zoekmachine optimalisatie omvat alle activiteiten om één of meerdere pagina’s van je website hoog in Google te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit een heleboel zaken die je kunt optimaliseren, maar er zijn drie belangrijke pijlers namelijk:

  1. Content (inhoud van je je website)
  2. Techniek (veiligheid en gebruikersvriendelijkheid)
  3. Autoriteit (bekendheid van je website)

Webyours ondersteunt op alle drie de fronten. Hierna lees je hoe we dat doen.

Zoekmachine optimalisatie met goede content

De allerbelangrijkste factor van Zoekmachine optimalisatie is de content. Zonder goede content wordt je website niet gevonden, kunnen we wel stellen. Goede content is die inhoud op een website of pagina die voldoet aan de wensen van de (be)zoeker simpel gezegd. Alleen schrijven voor zoekmachines is onvoldoende. Het is belangrijk dat je teksten goed aansluiten bij de zoekopdrachten die je klanten intypen. Dat is dan ook het eerste wat belangrijk is om te weten: Wat typen je klanten in Google als ze op zoek gaan naar jouw typen producten of services. Het inventariseren van de belangrijkste zoekopdrachten noemt men ook wel zoekwoorden analyse.

Zoekwoorden analyse: de basis van goede SEO

Het eerst wat je zult moeten doen, is achterhalen wat jouw klanten zoeken als ze op zoek zijn naar jouw producten en diensten. Je kunt daarvoor gebruikmaken van de zoekwoorden hulpplanner in Google of bijvoorbeeld Ubersuggest van Neil Patel. Met deze tools kan je zien wat het zoekvolume is van een zoekopdracht en hoe groot de concurrentie is per zoekwoord is. Als je eenmaal weet waarop jouw potentiële klanten zoeken kan je daarop je website, pagina’s en structuur van de website aanpassen.

Goede techniek is een noodzakelijke randvoorwaarde voor SEO

Behalve content is goede techniek noodzakelijk. Technische optimalisatie omvat enerzijds een veilige en snelle website en anderzijds het kunnen taggen van belangrijke content zoals de titel, metabeschrijving en subkopjes. Als deze SEO tags zoals H1, H2 en Metatags niet goed zijn geïmplementeerd, is het voor Google moeilijker belangrijke onderdelen van je pagina te identificeren.

Nieuwe trend in SEO lans is het gebruik van schema. Alhoewel al sinds 2011 in gebruik, zijn er veel tekenen die er op wijzen dat het gebruik van Schema en Structured Data belangrijker worden. Lees hier wat Schema.org is en hoe je daar gebruik van kan maken.

Webyours maakt gebruik van WordPress voor het maken van Websites en Webshops. Samen met SEO plugins als Yoast of Rank Math zorgt deze combinatie voor een optimale technische implementatie.

Zonder de juist autoriteit (lees linkbuilding) geen hoge posities in Google

De derde belangrijke pijler onder zoekmachine optimalisatie is linkbuilding. Met linkbuilding zorg je voor links naar je website. Elke link maakt daarbij je website een beetje bekender en verhoogt je website autoriteit stap-voor-stap. Links moeten relevant zijn en van hoge kwaliteit. Google keurt linkbuilding af omdat het de positie van je website kan manipuleren. Een bevestiging dus dat links nodig zijn voor een hoge positie in Google. Alleen zorg dat het met beleid gebeurt anders veroorzaak je meer schade dan winst. Webyours weet precies wat er noodzakelijk is voor een hoge positie in Google.

Zoekmachine optimalisatie nodig? Hierom kiezen klanten voor webyours!

Elk bedrijf wil websitetraffic en kanten via Google. Adverteren kost namelijk veel geld. Dat kan je besparen als ze jouw website via de organische resultaten in Google weten te vinden. Maar helaas, een positie op nummer 1, 2 of 3 in Google is nog niet zo eenvoudig. En helaas zijn bedrijven die je gouden bergen beloven en vervolgens niets waar maken. Wij doen doen dat anders:

  • we adviseren je vooral te optimaliseren op zoektermen die binnen je bereik liggen.
  • black hat SEO of de gouden tip? Het bestaat niet, we laten je precies zien wat er nodig is voor een hoge positie in Google.
  • dikke rapporten, uitgebreide adviezen? We doen er niet aan. We gaan pragmatisch te werk en boeken aantoonbare resultaten.

Precies om deze down-to-earth benadering kiezen klanten voor ons. Teleurgesteld in andere bureaus die gouden bergen beloven, vinden zij de aanpak van Webyours een welkome verademing. Mogen we dit ook aan jou bewijzen? Laat het ons weten!

Meer informatie over zoekmachine optimalisatie?

We helpen je graag bij de optimalisatie van je website voor Google. Alhoewel SEO iets meer is dan een paar vinkjes aanzetten, bieden we praktische SEO pakketten die je verder helpen. Neem contact op voor een offerte voor zoekmachine optimalisatie via sales@webyours.nl of bel ons.

ja, ik wil graag meer informatie!