fbpx

Google Search krijgt diepere integratie met Google Plus

Google Search krijgt diepere integratie met Google Plus

Google plus integratie Google zorgt ervoor dat mensen niet meer om Google+ heen kunnen. Veel mensen zijn nog niet helemaal overtuigd van het nut van Google+. Google zelf wel. De verschillende diensten van Google krijgen een steeds diepere integratie met Google+, zo ook Google Search. De voorwaarde bij verschillende functies is wel dat “personalized search” actief is.

Netjes dankjewel zeggen
Sinds kort is het mogelijk om iemand die een +1 heeft gegeven aan de link die voor jou behulpzaam was te bedanken. Wanneer je op de “Thank Them”-link klikt kun je direct een bericht op Google+ posten. Sinds kort is het mogelijk om iemand die een +1 heeft gegeven aan de link die voor jou behulpzaam was te bedanken. Wanneer je op de “Thank Them”-link klikt kun je direct een bericht op Google+ posten.
Deze functionaliteit is nog niet beschikbaar in Nederland en “personalized search” dient geactiveerd te zijn.

Google+ post verschijnt in zoekresultaten

Het was te verwachten maar nu is het dan ook zichtbaar in de Engelse versie van Google. Wanneer de trefwoorden van je zoekopdracht overeenkomen met een Google+-post, verschijnt deze in de zoekresultaten. Naast de post zelf, is ook te zien of er reacties zijn achtergelaten en of de post ook een +1 heeft gekregen. De laatste comment wordt zelfs getoond. Dit heeft natuurlijk een gigantische impact op hoe bedrijven (en consumenten) Google+ zullen gaan gebruiken.

De Google+-post verschijnt ook wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van “personalized search”. Om comments en de +1 te kunnen zien dient “personalized search” wel actief te zijn.

Geen goed resultaat? Stel je vraag op Google+!

Mocht je bij een zoekopdracht niet het antwoord krijgen wat je zoekt, stel de vraag dan gelijk aan je Google+-kringen. Door onderaan op de pagina van een zoekopdracht te klikken op “Ask on Google+”, kun je zo op een eenvoudige manier je vraag aan je netwerk stellen.
Deze functie is enkel beschikbaar op de Engelse versie van Google.

ja, ik wil graag meer informatie!