Hoger in Google en meer conversies?

Hoger in Google en meer conversies

Hogere snelheid van uw website betekent “Hoger in Google en meer conversies”

De snelheid van uw website is van groot belang. Een snelle laadtijd van uw website is bepalend voor de gebruiksvriendelijkheid van uw site én u scoort hiermee een hogere ranking in Google of Bing. De snelheid van uw website heeft niet alleen invloed op uw vindbaarheid op internet, maar ook op uw conversieratio en uw online omzet. Websites worden steeds vaker via een tablet of smartphone geraadpleegd. Dit maakt het noodzakelijk om aandacht aan uw mobiele website snelheid te besteden. Betrouwbare en snelle VPS hosting is een van de belangrijkste factoren voor een snellere (mobiele) website.

Wanneer heb ik een snelle website?

Hoe belangrijk is de laadtijd van uw website? Heel belangrijk! Er is voor bezoekers niets vervelender dan een website die traag laadt. U loopt het risico dat ongeduldige internetgebruikers vroegtijdig afhaken en naar een concurrerende website gaan. Het verbeteren van de laadtijd van uw (mobiele) website heeft dan ook de hoogste prioriteit. Volgens vele gebruikersexperts dient de laadtijd van een webpagina onder de 2 seconden te liggen. Google Pagespeed Insights adviseert zelfs een laadtijd van 200 milliseconden. Tien jaar geleden werd een laadtijd van 10 seconden nog geaccepteerd. Nu wordt dat beoordeeld als: websites laden niet. De meeste bezoekers verlaten een webpagina als deze meer dan 2 seconden nodig heeft om te laden. Test uw website aan de hand van de Speed Scorecard om te zien hoe deze qua snelheid presteert. En gebruik de Impact Calculator om inzicht te krijgen in welk omzetpotentieel wordt gemist bij een trage website.

Mobiele website snelheid steeds belangrijker

Site speed is al sinds 2010 belangrijk als Google ranking factor en waarderingsfactor voor bezoekers van uw desktop website. Met de uitrol van Google Speed Update in juli 2018 wordt de laadtijd van uw mobiele website ook bepalend voor de positie van de mobiele webpagina’s in de zoekresultaten van Google. Het toenemende aantal mobiele internetgebruikers wil namelijk zo snel mogelijk antwoord op alle vragen. Het verbeteren van de laadtijd van uw website is onder meer mogelijk door het optimaliseren van uw afbeeldingen (aantal en grootte), het aanzetten van caching (waardoor herhaalde taken sneller worden afgehandeld) en het inschakelen van Gzip-compressie, waardoor de gecomprimeerde bestanden sneller worden verzonden. U kunt uw website testen met tools als LightHouse, Google Pagespeed Insights en Webpagetest.org en kiezen voor betrouwbare, snelle hosting.

Waar test ik de snelheid van mijn website?

De snelheid van je website kan je testen op de website van google https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl . De snelheid van de website dient minimaal op 80% te staan mocht je heir niet uitkomen dan kan je het beste contact met ons opnemen.

Website sneller maken? Wat kost dat?

Wij kunnen je website sneller maken voor een prijs van af 250 euro, wij lopen je volledige website en de broncode na. Wij optimaliseren het en passen het naar richtlijnen van Google. Hier door wordt je website veel snellen en beter gevonden in google dit betekent dan “Hoger in Google en meer conversies”.