fbpx

Is uw website mobile ready?

Responsive_Design

In het jaar 2012 is de groei van Smartphones en Tablet’s enorm toegenomen. Loop maar eens in de stad door willekeurige winkelstraat. Je merkt gauw dat een groot deel van de mensen vaak bezig zijn met hun mobiele telefoons.
Bedrijven zouden meer aandacht moeten besteden aan deze toenemende consumptie van mobiele telefoons. Om ook met de tijd mee te lopen is het belangrijk om als bedrijf een mobiele versie van de website te hebben.
Is uw website al geschikt voor de groeiende aantal mobiele internetgebruikers?

Wij hebben 10 redenen voor u verzameld waarom u een mobiele versie hoort te hebben:

1. GOOGLE INDEXEERT UW MOBIELE CONTACT.

Behalve een eigen crawler (Google Mobile Bot) houdt Google ook een eigen index voor mobiele website bij. Deze zoekresultaten hebben een hogere kans om te verschijnen in de mobiele zoekresultaten.?

2. JE GEWONE WEBSITE IS NIET FLEXIBEL GENOEG VOOR ALLE MOBIELE TELEFOONS.

Gewone websites en mobiele websites verschillen nog te veel van elkaar. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door het grote aantal schermresoluties, operating systems en mobiele browsers. Een gewone website is niet flexibel genoeg om goed getoond te worden op de meeste telefoons. En hier door raak je zo 40% van je bezoekers kwijt.

3. RUIM 2.5 MILJOEN NEDERLANDERS GAAN MOBIEL ONLINE.

De mogelijkheden om websites te raadplegen via een mobiel zijn groter, alsmede doordat mensen steeds vaker smartphones met goedekope abonnementen aanschaffen. Helaas heeft nog niet iedereen een compatible website voor deze smartphone’s.

4. HET MOBIELE INTERNET WORDT BINNEN 5 JAAR GROTER DAN HET GEWONE INTERNET

Niet alleen de adoptie van mobiel internet groeit snel, ook het verbruik van mobiele data neemt snel toe.

5. IN 2011 KOCHTEN MENSEN IN NEDERLAND VOOR $1.6 MILJARD VIA HUN MOBIELE TELEFOON

Voor ondernemers of bedrijven die hun producten online willen verkopen kan dit de ideale manier zijn om producten online te promoten.

6. 58% VAN DE NEDERLANDSE CONSUMENTEN GEBRUIKT EEN SMARTPHONE

Meer dan de helft (58%) van de Nederlandse consumenten gebruikt een smartphone. Een jaar geleden was dit nog 42 procent, Dit blijkt uit het “Dutch Smartphone User 2012-Q2” rapport (n=19.300) van Telecompaper dat elk kwartaal wordt gepubliceerd. Het besturingssysteem Android is ongeveer even hard gegroeid als de smartphone penetratie, deels gebaseerd op het succes van Samsung. Meer dan de helft van de Nederlandse smartphone gebruikers heeft nu Android als besturingssysteem.

7. 7.5% VAN DE TOP 500 ONLINE RETAILERS HEEFT EEN MOBIELE WEBSITE/IPHONE APP

Dit percentage is nog relatief laag. Net als bij de opkomst van het gewone internet wachten de grote bedrijven liever af, terwijl kleine en innovatieve bedrijven in dit gat springen.

8. DE UITGAVEN AAN MOBIEL ADVERTEREN HEEFT DE $6.5 MILJARD OVERSCHRIJDEN IN 2012

De uitgaven aan mobiele advertenties stijgen al jaren, net als de interesse in mobile marketing. Ongetwijfeld gaat de overname van de mobiel advertentie bedrijf AdMob door Google nog voor een grotere boost zorgen, zeker als mobiel adverteren nog beter in AdWords en AdSense geintegreerd wordt.

9. MENSEN SPENDEREN 13 UUR ONLINE PER WEEK T.O.V 7 UUR IN 2002

Terwijl er een daling is bij de verkoop van muziek en films en het aantal uur dat we tv kijken, neemt het aantal uur dat we online besteden steeds meer toe. De opkomst van sociale netwerken en andere online ontwikkelingen zal dit aantal steeds verder toenemen. Dit zal ertoe leiden dat men een groter deel van de tijd op zijn mobiele apparaat zal besteden.

10. ER ZIJN ZO’N 2 TOT 4 MILJARD MOBIELE TELEFOONS WERELDWIJD IN GEBRUIK

Het aantal mobiele telefoons dat wereldwijd in gebruik is zeer hoog. Alhoewel een groot deel daarvan simpele telefoons zijn, neemt wereldwijd het aantal smartphones gestaag toe. De mobiele telefoon is dus volwassen platform geworden naast de pc.
Indien u van mening bent dat uw website ook een mobiele versie verdient, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

ja, ik wil graag meer informatie!